Låtar som föralltid kommer påminna mig om hösten 2013

 Denna dagen...

...har varit riktigt jobbig.

Nu har jag sagt hej då till ännu en person. Tredje gången jag åker till flygplatsen för att säga hej då till någon under de senaste 10 dagarna. Nu var det italienaren (Mario) som skulle åka hem. Jobbigt, jobbigt jobbigt. Många tårar även denna gången.

Sen åkte jag tillbaka till skolan för att titta på julfestivalen. De som gjorde festivalen var ESO och Bachillerato vilket är ungefär som högstadiet och gymnasiet. Alla klasser dansade i stort sett och vissa hade gjort små pjäser och några sjöng. Showen höll på i mer än tre timmar och jag var lagom uttråkad efter ett tag. Visst, vissa saker var roliga och bra men mycket var tråkigt. Det bästa var danserna från min årskurs men det är väl för att jag känner människor där. De frågade flera gånger om inte jag skulle vara med men jag gillar inte att dansa inför folk, så jag tackade nej.

Hur som helst, i slutet av showen så sa en kille till mig att jag skulle titta noga på nästa framträdande. Jag fattade inte varför men okej. Tänkte att han ska väl göra nåt spex eller nåt. När det pågående avslutades gick han upp på scenen med två tjejer och började prata om utbytesstudenterna på skolan och jag bara nej vad händer... Tillslut sa han mitt namn och jag skulle komma upp på scenen. INFÖR EN PROPPFULL AULA!! Och jag som blir så nervös av att stå på scen. Väl uppe satte de på projektorn och jag såg en stor bild på mig, Mario och portugisen. Killen som hade pratat med mig tidigare gav mig även en ram med bilden i. Och sedan började en film spelas på projektorn. Då hade Mario och portugisen spelat in var sin video när de pratade till mig och det var det finaste jag sett. Portugisen pratade portugisiska och Mario italienska och så hade de lagt till undertext på engelska. Jag var i chock under hela videon men sen när jag hade gått ner och satt mig igen så brast det. Så då satt jag där och grät under de kommande uppträdandena.

Detta var bilden de visade

När showen var slut gick jag ut till entrén och så var min värdsyster där. Då började jag gråta ännu mer, och så skulle jag försöka förklara för henne varför jag grät men hon hade hjälpt till med videorna så hon visste redan om det. Hon hade tydligen sett showen med.

Hemma forstatte jag att gråta och hela dagen har varit riktigt ledsam. Men kan inte släppa hur fint det var att de spelade in videor till mig och det gör mig så glad fast på ett ledset sätt om ni förstår? Glad för att jag har fått så underbara vänner och ledsen för att jag inte kommer träffa dem på länge nu.

Jag ska försöka börja skriva mer här nu. De senaste veckorna har jag bara viljat umgås så mycket som möjligt med mina vänner så har inte riktigt haft tid till något annat. Godnatt. Puss och kram, jag älskar er!

Skridskor, party och Circo Wonderland

En liten sammanfattning om den föregånde veckan! Puss.

TISDAG 3/12
Förra tisdagen hade italienarens värdmamma ordnat en överraskning åt honom, vilken var att vi alla skulle åka skridskor! Det var alla svenskar, portugisen och lite folk från hans klass. Supertrevlig kväll verkligen och det var väldigt kul att se alla (som inte var från Sverige) försöka ta sig fram på isen. Stackars portugisen har fortfarande ont i rumpan efter alla gånger hon har trillat. Ingen hade åkt skridskor innan utan de tre spanjorerna som har varit i Sverige i tre månader (utbyte med svenskarna).

TORSDAG 5/12
Åt middag med italienaren och portugisen på McDonalds och sedan gick vi till en klubb med ett gäng från skolan. En tjej fyllde år så det var väl lite firande av henne. En rolig fakta är ju att jag tror att cirka 15 av de 20 som var med var 17 år och inte 18 som man måste, men eftersom tjejen hade "kontakter" behövde ingen av oss visa leg. Alltså hahaha Spanien.

Kvällen var i alla fall jätterolig och klubben var stor och hade för en gångs skull BRA musik. Det vill säga musik på engelska. Det kom massa låtar från Sverige och för varje låt skrek vi "SUEEECO!!!!!". 


FREDAG 6/12
I fredags var vi lediga och på kvällen firade vi italienaren som fyllde år. Det gjorde vi med att överraska honom med middag och sedan gå till en klubb. Jämfört med klubben vi var på dagen innan var denna inget att ha men det är ju alltid kul att umgås med sina vänner ändå! Plus att svenskarna var med i början och det var riktigt kul!

LÖRDAG 7/12
I lördags åkte vi till ett ställe där de gör en "falla", vilket är som skulpturer som ska visas upp under Fallas i Mars. Fallas är en stor stor fest som pågår i Valencia under 19 dagar. Jag vet inte så mycket om det just nu men jag kommer informera er när Fallas närmar sig. Eller så kan ni ju läsa här. Och HÄR kan ni se en bild på en sån där skulptur och hur ENORM den är (jämför med personerna framför).

Senare på kvällen kom portugisen, den andra portugisiska tjejen och italienaren hem till mig och så åt vi tacos tillsammans. Sen spelade vi Trivial Pursuit och det tycker jag väl inte är det roligaste som finns så satt med mobilen ganska mycket. Tillsist tittade vi på tv och vid halv fem på morgonen tyckte jag det räckte så gick och la mig men de andra var tydligen kvar till 7:30 på morgonen.

SÖNDAG 8/12:

I förrgår åkte jag på cirkus med min värdpappa och värdbror. Två svenskar, italienaren och två spanjorer var också med. Det var första gången jag någonsin jag var på cirkus så det var väl på tiden. Jag måste dock erkänna att jag inte blev överdrivet imponerad. Det var en himla massa clowner hela tiden och de var väl mest anpassade för barn under tio, men gymnastiska övningar är ju alltid kul att titta på! Som det ni ser på bilden ovan. Kommer inte ihåg exakt vad det heter men ja ni ser ju. Häftigt och framförallt läskigt!

Har ännu mer jag inte har visat men nu får det räcka för ikväll.

Ledsen

Jag har hittat på massa roliga saker varje dag det senaste. Det är ju nämligen så att mina älskade utbytesvänner åker hem denna veckan så vi har försökt ta vara på tiden så mycket som möjligt. Jag kan inte fatta att de ska hem och jag vet inte om jag kommer klara av att vara här utan dem. Eller jo det kommer jag väl men det kommer vara väldigt jobbigt.

I torsdags var jag ute och åt med italienaren och portugisen och jag grät mig igenom hela middagen mer eller mindre, och sen i helgen har jag gråtit flera gånger och även idag i skolan. Allt på grund av att de snart lämnar mig.

Idag började det på morgonen på första lektionen. Jag och portugisen delar på en bänk i vårat klassrum. Vet egentligen inte varför men vi har gjort det de senaste veckorna. Hur som helst så satt vi helt tysta jättelänge och sen började båda gråta, hehe. Så satt vi där med var sin näsduk och försökte sluta, men det var inte lätt. Sen hade vi två håltimmar och lunch och när vi kom tillbaka till klassrummet efter andra håltimman stod klasskamraterna och släppte inte in oss. När vi tillslut fick komma in tittade vi på tavlan och så hade de skrivit "Adios, os echaremos de menos!", "Goodbye, we will miss you!" och "Jag kommer att sakna!!!" (hahaha) på tavlan. När människorna flyttade på sig såg vi även att de hade dukat fram ett bord med croiassanter, chips och kex med mera. Det hela var helt enkelt en adjöfest för de andra svenskarna och portugisen. Jag började gråta med en gång och portugisen med. Lagom pinsamt att stå där och böla inför hela klassen. Sen när jag och portugisen kramades började alla applådera (haha vad är med spanjorer och applåder?) och sen kom flera fram och försökte trösta mig och bara; "Tilda, hon kommer tillbaka i mars, det är bara tre månader!" Ehm jo men det är även lika lång tid som jag har varit i Spanien och det känns som en evighet.....

Ikväll ska jag äta en sista middag med min värdsyster, italienaren och portugisen och vi ska ge portugisen en video med massa bilder från hennes vistelse här. Den är en halvtimme lång och innehåller bland annat låtar som jag aldrig kommer kunna lyssna på utan att sakna den här tiden. Ska länka till dem här någon dag. Riktigt bra hela bunten. Fin video med med fina minnen.

Här är tre bilder. Den första på tavlan, andra på bordet med mat och den tredje med mig, portugisen, två andra svenskar och några spanjorer.

Ännu en helg i Benidorm

Ett litet collage från portugisens instagram

I fredags åkte jag till Benidorm med min värdmamma, värdmormor, värdsyster och portugisen. På kvällen gick vi ut och åt tillsammans på en fiskrestaurang. På menyn stod bläckfisk. Hmm... Efter middagen tog alla var sin shots. Lite annorlunda mot i Sverige va? Att man tar en shot sådär lite casually med sin mormor och mamma.

När middagen var slut gick jag, värdsystern och portugisen ut till en bar. Det var knappt någon där men det var ganska kul ändå för det fanns karaoke så jag och portugisen sjöng var sin låt. Hon sjöng "Ai Se u Te Pego" som ju är en låt från Brasilien på portugisiska. Jag fick sedan sjunga "Mamma Mia". Det var roligt och jag har video på när båda sjunger. Haha! Sen gick vi vidare till några andra ställen och portugisen fick födelsedagslåten sjungen för sig då det var hennes födelsedag dagen efter. Hon hade även fina glasögon på sig under kvällen som hade en blinkande lampa och som spelade Happy Birthday.

Dagen efter kom min och portugisens värdpappor och värdbröder och även italienaren till oss! Det var en överraskning för Patricia på hennes födelsedag och hon blev jätteglad! Vi åt sedan lunch alla tillsammans och hon öppnade sina paket. Av mig, italienaren och värdsystern fick hon en kudde som vi hade fixat ett tryck på med en bild på oss fyra och så stod det "SIEMPRE AMIGOS" (alltid vänner) på. På kvällen gick vi ungdommar ut och träffade några kompisar till värdsystern. Vi gick först till en spelhall och spelade biljard, air hockey och lite annat, och sedan till McDonalds för att äta igen och tillsist till en klubb för att dansa. Jag var dock så sjukt trött (klockan var runt fyra don't judge me) så jag satt mest och tittade på i slutet, hehe.

Det blev en riktigt rolig helg även om den var lite sorglig med när jag tänkte på att jag bara har lite mer än en vecka kvar att umgås med portugisen och lite mer än två veckor med italienaren. Men men för det mesta var den bra i alla fall! Puss hej.

RSS 2.0