Fallas i skolan

Här kommer del två av min lilla fallasberättelse. Nu ska jag berätta om den 14:e mars. Det var sista dagen i skolan innan det lilla lovet och det var även dagen då fallas skulle firas i skolan. Berättar mer under bilderna.


Så, som jag har berättat innan gör varje "falla-grupp" i Valencia ett monument som sedan bränns upp sista dagen under fallas. I skolan hade de också byggt några monument. Småbarnen hade fått göra typiska grejer från Valencia och min värbror gjorde till exempel en av portarna som ledde in till Valencia när staden hade en mur omkring sig. Ni kan se den på de översta bilderna. Jag hjälpte till en del också och det var väldigt kul! På mittenbilden kan ni se alla småbarnens fallas, och min värdbrors syns lite i nedre vänstra hörnet. De som går första året på gymnasiet har också i uppgift att göra en falla (monument) och de gör varje år avbilder av lärarna med ett speciellt tema. Detta året var temat lite diffust men många av dem var relaterade till filmer och serier, och vissa verkade inte alls vara kopplat till något. De tre bilderna ovan förestället min fysik/matte-lärare, engelskalärare och idrottslärare.


Dagen innan allt detta kom Mario till Valencia!!! Eller italienaren som jag kallade honom på bloggen innan. Åh ni anar inte hur kul det var att träffa honom igen. Han kom till skolan under dagen för att fira fallas och att träffa alla klasskompisar och så. På bilden till vänster ser ni även Elly, den amerikanska utbytesstudenten på skolan som jag är bra kompis med.

Skjortan jag har på mig på bilderna är något typiskt för fallas den med. En kompis hade med sig en extra som jag blev tvingad att ta på mig. Men det var kul för jag gillar att "vara en del av kulturen". Den halsgrejen som Mario har på sig går egentligen med skjortan. Jag tror att det står "Fallas" på den där bak.


Efter att ha gått runt och pratat och ätit bakelser doppade i smält chocklad var det dags att elda upp las fallas. De hade massa smällare som byggde upp till elden och jag var inte alls beredd så jag blev livrädd och Elly och Mario fick sig ett gott skratt.

 
När allt var klart stack jag, Mario och ett par klasskompisar till centrum för att se en mascleta. Sen förra gången jag var på en sån i oktober visste jag ju vilken otroligt hög ljudvolym det var så jag hade köpt öronproppar och alla skrattade åt mig och frågade om jag var allvarlig. Japp. Jag har lite känsliga öron haha. Under själva mascletan var det bara jag, Mario, Luis som är med på bilden ovan och en tjej till. De andra gick till en restaurang för att hålla ett bord. När mascletan var klar (vilken gick jättebra med öronpropparna) gick vi och åt och sen till en park och chillade ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0