Hallelujah moment

Alltså ni anar inte lyckan just nu. En lycka som bara en skolarbetesöverbelastad (wtf på det ordet) naturelev kan känna. Vårat fysikprov blev precis framflyttat EN HEL VECKA. Egentligen skulle vi ha två redovisningar imorgon, stort kemiprov på fredag och stort fysikprov på tisdag nästa vecka. Och nu är fysikprovet alltså på tisdag vecka 24 istället.

Känner att ni sprängs av viktig infomation just nu, men jag blev så lättad så var tvungen att berätta för någon. Bara redovisningarna och kemiprovet att plugga på nu då. Hehe.
 

Vi ska besöka BenidormI ett av de första mejlen jag skrev med värdfamiljen berättade dom att deras mormor/farmor har en lägenhet i Benidorm, så de ska ta med mig dit. Det ska bli jättekul! Och skönt medlitesolsemester! Tycker att bilderna på staden ser superhäftiga ut med alla höga hus precis intill stranden. Enligt en lärarstudent på min spanskalektion är det tydligen ett "svenneställe". Det kryllar alltså av svenskar där, så det kanske blir bra att höra lite svenska, och vara den som förstår för en gångs skull, hehe. Jag kommer ju förmodligen inte vara en hejare på att kommunicera med folk i början om man säger så.

Atletismo

Två random bilder från google: Bild 1. Bild 2.

Jag har mejlkontakt med både min familj och med en lärare på skolan i Valencia, dessutom pratar jag med dottern på facebook någon gång ibland. En av de gångerna nämnde jag att det skulle vara roligt att börja på friidrott igen. Jag slutade med det här i Sverige när jag var 14 på grund av att jag kände mig dålig (haha), men det skulle vara kul att ta upp det igen bara för att ha någon rolig aktivitet.

Dagen efter fick jag mejl från läraren på skolan och han skrev bland annat att familjen hade berättat att jag var intresserad av friidrott och frågade om han skulle se om det fanns någon klubb som jag kunde träna på.

Senare fick jag veta av värdfamiljen att läraren tydligen känner någon som jobbar på en friidrottsklubb, så det var dem han skulle prata med. Detta verkar ju lösa sig väldigt bra! Jag trodde att jag skulle behöva mejla en klubb själv och se, men nej nej, de ordnar allt åt mig. Så smidigt.

FranciaKristihimmelfärdshelgen spenderades i Frankrike. Min mamma bor i en stad som heter Arles, så jag brukar åka dit någon gång om året. Oftast ett par veckor under sommaren, men nu fick det även bli på våren och det var trevligt! 

Vi flög från Göteborg City Airport (så långt ifrån "city" du kan komma ungefär) till Marseille på torsdagen, och blev där hämtade av mammas man med bilen.

Dagen efter ankomst åkte vi tillbaka till Marseille och shoppade. Jag köpte en del kläder faktiskt. Jag brukar ha svårt att hitta saker jag gillar, men nu så! Vi åt även supergod lunch där, jag tog en kycklingsallad. Precis innan vi skulle ta tåget tillbaka till Arles hittade vi ett frozen yoghurt ställe, och det var SÅÅÅÅÅ gott! Man fick välja bland massa olika toppingar och jag tog jordgubbar, ananas, mango och små chokladkulor. Hoppas att de har nåt sådan ställe i Valencia med. Då vet jag var jag kommer bli stammis, hehe.

På lördagar är det marknad i Arles så vi gick på den, men efter fredagens shopping var jag ganska pank, så köpte bara nagellack och macarons (mums). Därefter tog vi en tripp till stranden och det var superskönt väder, men lite väl kallt i vattnet (15 grader) så jag badade inte.

Sista dagen, söndagen, gick vi på en promenad i Arles och köpte glass, innan vi var tvungna att åka till flygplatsen igen för hemresa.

Informationsträff om "Ett år i Spanien"


Informationsträffen om Ett år i Spanien/Tyskland/Frankrike hölls i fredags i Stockholm. Jag som bor mer än 4 timmar ifrån Stockholm fick åka till huvustaden i torsdags efter skolan för att slippa gå upp mitt i natten för att hinna till mötet.
 
Klockan 9.30 i fredags var det alltså dags för själva mötet och det var superkul! Det började med en massa praktisk information inför alla deltagare till Spanien, Tyskland och Frankrike. De pratade om CSN-bidrag, försäkringar osv, och det kanske låter tråkigt men det är intressant när det gäller en själv liksom, haha. Efter det åt vi god lunch tillsammmans och då satt alla vi som ska till Spanien vid ett bord. Roligt att prata med alla andra som ska göra samma sak och diskutera saker med dom om året.

När lunchen var uppäten gick vi tillbaka och fick information som var mer inriktad på Spanien. Det var en spanjorska från Spanska ambassaden där, en av våra kontaktpersoner som vi kommer ha och en tjej som har gjort samma sak som vi nu ska göra. Detta var nog det bästa under dagen. Vi fick jättemycket information om kulturen, skolsystemet och annat som kan vara bra att veta innan vi åker iväg. Jag är SÅ taggad nu. Kan det inte bara bli September någon gång?

Stressad

Jag har aldrig någonsin varit såhär stressad. Tvåan är verkligen den jobbigste årskursen (än så länge). Vi har prov hela tiden och dessutom håller jag på att tar körkort och jobbar. Usch. Nu när det har varit långhelg kan man ju tycka att skulle hunnit vila upp sig, men det har hela tiden varit en tanke på allt som borde göras och nu i efterhand (när jag inte gjorde en enda läxa) så har jag ångest över allt som ska hinnas med innan skolan slutar.

Här är allt som måste göras denna veckan:
  • Riskutbildning 2 (halkbana)
  • Körlektion
  • Nationellt prov i engelska 6 läs- och hörförståelse
  • Stort seminarium om realismen i Svenskan
  • Historiaprov på första och andra världskriget och mellankrigstiden
  • Plugga inför matte 3c nationella
  • Jobb tisdag, onsdag och lördag
  • Åka till Stockholm
  • Andas
De två första punkterna är redan avklarade och den sista får jag vänta med tills nästa vecka.
 

RSS 2.0