VALENCIA!

Tog denna bilden från wikipedia, här.

Jag har av någon anledning inte nämnt detta än men jag vet vart i Spanien jag ska bo! Tänkte dra hela berättelsen här så here we go:

I höstas berättade min spanskalärare Daisy att fyra elever skulle få chansen att åka till en skola i Valencia under tre månader på höstterminen året efter (alltså nu till hösten). Då hade jag redan börjat med ansökningen till min organisation och dessutom ville jag inte vara i Spanien i bara 3 månader utan ett helt läsår. Då kom Daisy på den smarta idén att jag skulle skriva i ansökan att jag ville komma till samma skola i Valencia som de andra från min svenska skola ska till, så det gjorde jag.

Väl på intervjun i Stockholm frågade jag lite om jag skulle få åka till den skolan i Valencia om jag blev antagen och dom som intervjuade utbrast "Jaha är det du? Jag har redan pratat med en på skolan där nere och de har både skolplats och familj till dig!". Så sen dess har jag vetat att det blir Valencia om jag nu blir antagen.

Och så då i måndags när jag hade min första spanskalektion efter att jag fick beskedet om antagningnen pratade jag lite med Daisy och hon sa att en lärare där nere håller på och väljer mellan några familjer som skulle vara bra för mig. Jag fick mailadressen till den läraren och skickade iväg ett mejl i tisdags med några frågor och jag fick svar i onsdags! Jag fick bland annat veta att det finns två familjer och att Daisy ska hjälpa honom att välja. Jag skulle tydligen få detaljer om båda familjerna också. Spännande!

Några andra roliga saker jag fick veta var...
  • ...adressen till skolan. Jättekul! Jag sysselsätter mig med att gå gatorna runtomkring på Google Street View. Skolan ligger bara 10 minuter med bil till den mest centrala delen av Valencia och det tar enligt google cirka 40 minuter att gå dit.
  • ...att båda värdfamiljerna jag kan komma i bor med 10 minuter gångavstånd till skolan. Det innebär ju då att jag kommer ha ca. 15 minuter in till staden med bil? Jag har bott i en ort med cirka 5000 invånare hela livet och sen kommer jag mitt i en stad... Men det är SÅ KUL! Jag ser verkligen fram emot att testa något nytt!
  • ...skolan börjar runt den 15 september. Nu är ju just det datumet en söndag men det är väl förmodligen precis innan helgen där då jag börjar eller veckan efter. Jag kommer ha 3 eller 4 veckor längre sommarlov än mina kompisar.
  • ...skolan slutar 22 juni 2014. Lite tråkigt att jag inte hinner hem till mina kompisars student men det får jag helt enkelt stå ut med. Kanske är lika bra. Jag hade förmodligen inte klarat av att så och titta på när min klass springer ut med sina fina studentmössor och dansar omkring och veta att jag ska gå ett år till.
  • ...att jag ska få mer information under april. Ser fram emot det!
Jag är så himla glad just nu. Det här kommer bli det bästa året hittills.

I think I might have heard the highway calling


Pratat med rektorn

Idag bestämde jag mig för att ta tag i lite smågrejer angående året i Spanien, så på lunchen gick jag ifrån mina vänner och gick till våran internationella koordinator som jobbar på skolan. Hon jobbar helt enkelt med att skolan ska ha bra internationella kontakter, och har hjälpt mig lite under ansökningen. Det var egentligen inget speciellt jag skulle be henne om hjälp med, utan skulle bara säga att jag hade blivit antagen och hon blev jätteglad!

Sedan gick jag vidare till rektorn för att berätta om mina planer med att åka utomlands. Hon verkade superförvånad. "Utbytesstudent? Till Spanien? Hur kommer det sig?". Eeh men det är väl inte så himla konstigt, tänkte jag. "De flesta åker till USA!!" Jahaja... Tillslut tog hon i alla fall fram ett papper som jag skulle signera. På det skrev jag alltså på att jag skulle ta ett år uppehåll efter sommaren och sedan komma tillbaka. Jag frågade även om jag fick önska klass när jag kommer tillbaka och det var inget problem! Jag fick säga nu direkt vilken klass jag vill gå i så det var ju super!

Men nu ska jag ta och plugga lite matte! Prov på torsdag, tjoohoo.

ANTAGEN!


De senaste två veckorna har jag varit inne på min mejl typ en gång i kvarten och uppdaterat för att se om jag har blivit antagen. Jag har väntat och väntat och det känns som att Spanien har varit det enda jag har pratat om med mina vänner. Tror de är ganska trötta på mig vid det här laget. Hur som helst. I fredags morse skulle vi ha matteprov, så jag gick in och satte mig på min plats och la mobilen upp och ner på bänken. Precis när jag hade börjat skriva började mobilen vibrera och jag hörde direkt att det var ett mejl. Fattar ni hur frustrerande det var att inte få titta!? Jag var på helspänn hela provet men så tillslut lämnade jag in det, gick och hämtade min mobil och gick ut ur klassrummet.

Först fattade jag inte om jag hade blivit antagen eller inte för det stod inte i själva mejlet men sedan öppnade jag ett bifogat dokument och möttes av texten ovan. Blev jätteglad verkligen! Dock trodde jag att jag skulle vara liksom "TJOOOHOOOO JAG SKA TILLL SPAAAANIEEEEEEN!" Men det var mer "Åh, vad roligt!". Om ni förstår, hahaha! Hur som helst så berättade jag för mamma och pappa och sen gick jag och sa det till mina kompisar och de blev glada för min skull. Kommer sakna dem jättemycket.

Jag ska alltså flytta till Spanien efter sommaren. Känns helt sjukt. Det är också jätteroligt att säga till folk. Det var till exempel en som frågade om jag ville vara tränare på friidrotten den här säsongen och jag sa att "ja gärna, men jag kan bara på vårterminen för sedan flyttar jag till Spanien". Liksom what? Låter inte sant, men jag har ju ett tag på mig att vänja mig.

RSS 2.0