Träff med de andra utbytesstudenterna

Nu sitter jag i skolan och väntar på att klockan ska bli 15.45. Då ska jag nämligen träffa min spanskalärare Daisy och tre eller fyra tjejer till från mitt gymnasium som ska åka som utbytesstudent till samma skola som mig i Valencia. De ska bara stanna i tre månader, och fortsätter sedan sin vanliga utbildning i Sverige medan jag stannar kvar. De måste dessutom ta hem var sin spanjor och låta honom eller henne bo hos dem i tre månader, vilket mina föräldrar inte var så pepp på. (Jag har nog redan skrivit detta en gång men whatever)

Jag har faktiskt ingen aning om vad vi ska göra. Dock såg jag nyss Daisy i matsalen och hon bad mattanterna att ta fram tårta och juice så jag hoppas att det var till oss, haha! I övrigt kommer vi antagligen ta upp lite allmänna saker om hur skolan är i Spanien och så. Jag är lite rädd att Daisy bara kommer prata spanska med oss, men det kommer väl inte dröja så lång stund innan hon inser att vi inte förstår så mycket. Haha... Fast vem vet, de andra tjejerna kanske är asbra? Dock borde de inte vara det för vad jag har förstått går de i ettan, det vill säga har läst en spanskakurs mindre än mig.


JUSTIN BIEBER

OMG OMG OMG!
Alltså det här var helt sjukt. Rösten. Dansen. Utseendet. Hela scenupplägget. Det definitivt en lyckad konsert. Många av mina favoritlåtar spelades så jag är mer än nöjd. Mina favorituppträdanden under kvällen var nog Die In Your Arms, Beauty And a Beat och faktiskt Baby på grund av stämningen i arenan (sista låten). Här kommer några bilder från min första dag i Stockholm.


Åh jag blir alldeles lycklig av att titta på dessa bilder igen. Detta är definitiv ett ögonblick som jag kommer komma ihåg hela livet. Finns inget bättre än att gå på en konsert av en artist man verkligen gillar.

Något som gör mig ledsen i hjärtat

Vad jag har hört så dubbar de ALLT i Spanien. Varför, kan man undra. Well who the hell knows. Jag förstår verkligen inte varför. Så idag när jag tittade på "The Hunger Games: Catching Fire" trailern så kom jag på att: 1. Hungerspelen har premiär i november. 2. Jag är i Spanien i november. Dang it. Men å andra sidan så kommer jag ju bo i en stor stad så hoppas hoppas hoppas att de även visar engelsktalande filmer på vissa biografer.
Kände att just detta är baksidan med att åka till Spanien. Haha.

Los juegos del hambre: En llamas

v16När jag la in mina bilder igår från mobilen (så att det ska få plats en massa massa bilder från Stockholm) så kom jag på att jag kunde lägga upp några här och redogöra för min vecka. Förra då alltså. Hehe. Så här är några mobilbilder från vecka 16.

1. Jobbade lördag och söndag på ICA. Ena dagen fanns det massa färska bär i personalrummet så jag blev en mycket glad tjej.
2. Tog fram Pennyn efter att den legat i förrådet hela vintern. Jag och min kompis Sofia tog dessutom en tur i fredags men vi var så trötta så vi hamnade på en lekplats och satt där och lamade oss i någon timma istället.
3. Well, det var obviously skola med. Inte så himla lockande att sitta inne när solen skiner som den gjorde.
4. Köpte en donut. Var god de första tuggorna, sen tröttnade jag. Fin var den i alla fall!
5. På lördagen var jag partyglad för jag skulle på födelsedagsfest.
6. I söndags åkte jag och bowlade och åt med i stort sett alla tjejer i klassen. Det var första gången på dom här 1,5 åren som vi hittar på något tillsammans allihop utanför skolan så det var kalaskul!

Monday Monday Lunes Monday

Jag vet inte varför men jag blev sugen på att börja blogga lite "vanliga" blogginlägg också, och inte bara skriva om hela Spanien-saken så tänkte att jag kunde lägga upp nåt inlägg i veckan om jag har tid (naturprogrammet is killing me).

Idag har varit en väldigt härlig dag i skolan för jag har hela tiden gått och tänkt på att jag ska vara ledig imorgon och på onsdag. Varför ska du vara ledig kanske du undrar? Well, jag ska som så många andra se Justin Bieber imorgon i Stockholm! Ska bli så fett, sjukt, fantastiskt kul! Jag och min kära kompis Fanny (vi går alltid på konserter tillsammans hon och jag) ska ta bussen från stan imorgon klockan halv elva och sedan hänga några timmar i Stockholm city innan det är dags för konserten. Alltså WOW. Detta kommer bli så bra.

När jag hade slutat skolan åkte jag hem och vaktade min lillasyster Lisa i en halvtimme eller så. Vi lyxade till det och åt chips såhär på måndagseftermiddagen. Shhh don't tell daddy. Hehe


Jag har fått familj!

Den meningen låter patetisk men poängen är i alla fall att jag har fått veta hos vilka jag ska spendera 10 månader hos! Fick veta lite basic fakta tidigare men nu i helgen fick jag ett mejl av familjen. Så här är det jag vet:

Familjen består av en mamma, pappa, dotter och son. Dottern är född 95, och är alltså lika gammal som mig. Sonen är 10 år. Pappan jobbar som brandman och mamman som lärare för barn som jag förstod det. De bor i en lägenhet ganska nära både skolan och centrala Valencia (sa google maps i alla fall). Dottern som heter Sandra går något som motsvarar det svenska naturprogrammet, vilket är det jag går i Sverige och antagligen även kommer gå i Spanien. Dock ska hon ta studenten nu till sommaren så jag kommer inte gå i samma skola som henne.

Mycket mer vet jag inte men jag har lagt till Sandra på facebook så jag kommer förhoppningsvis kunna hålla lite kontakt med henne där.

RSS 2.0